A Crytek a konzolok halálát jósolja

Hosszú évek óta hallhatjuk, olvashatjuk, hogy a PC-k halálra vannak ítélve, mint játékplatform. Ezt már számtalan példával alátámasztották, de egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ez nem teljesült be. Viszont most a Crytek vezére egy érdekes kijelentést tett.

Cevat Yerli szerint a következő generáció után a konzolok eltűnnek. "A konzolok kiszorítják a PC-t, hallod újra és újra. Épp ellenkezőleg, azt gyanítom, hogy a következő generációs asztali konzolok lesznek az utolsók."

Elmondta, hogy a piac folyamatosan és gyorsan változik. A játékosok jelenleg a könnyű hozzáférést, és a gyors, egyszerű játékokat keresik, vagyis az okostelefonok, táblagépek és böngészős játékok irányába tolódik a figyelem. Mindez pedig nagy nyomást helyez a konzolokra.

Úgy véli, hogy a mai játékosok jelentős része a 99 centes játékokat keresik, amikkel napi 15-20 percet játszanak 2 hónapon keresztül, majd pedig új játékot keresnek.

Yerli azt is elmondta, hogy nem terveznek sem a Wii U-val, sem pedig a PS Vitával. Utobbiról elmondta, hogy bár technológiailag nagyon ígéretes és vonzó, üzleti szempontból már túl későn érkezett.

Beszélt a streamelt játékokról is, vagyis a Onlive és más hasonló szolgáltatásokról. Véleménye szerint ez a jelenlegi technológiával nem életképes modell. Véleménye szerint ez olyan, mintha valaki az Avatart kis felbontásban a YouTube-on keresztül nézné meg.

Tehát a PC-k után most a konzolokon a sor? Az idő és a trendek majd eldöntik.

Azóta történt

Előzmények