A Diablo III késleltetni fogja a Torchlight fejlesztését

A volt Blizzard North vezető szerint nagy esély van arra, hogy amennyiben idén megjelenik a Diablo III, akkor annak komoly hatása lesz majd a Torchlight 2 és a Torchlight MMO fejlesztésére is. De ezúttal nem arról van szó, hogy félnek a konkurenciától, sokkal inkább attól tartanak, hogy ők is játszani fognak majd fejlesztés helyett.

"Természetesen mi is meg fogjuk venni a játékot rögtön a megjelenés napján, és ez le fog lassítani minket. Mindannyian hatalmas rajongók vagyunk," - mondta Max Shaefer. Majd hozzátette, hogy az összehasonlítást nem kerülhetik el, hiszen kevés olyan játék jelenik meg, ami valami teljesen új kategóriát tartalmazna. Mindazonáltal bizakodnak, hogy a mostani szegényes akció-RPG felhozatalban még mindig nagyobb a kereslet, mint a kínálat, így van esélyük maradandót alkotni a Torchlight 2-vel.

A Torchlight MMO-val kapcsolatban elmondta, hogy itt pedig a World of Warcraft szolgál akaratlanul is összehasonlítási alapként. Elmondása szerint a WoW "az elefánt minden MMO fejlesztő szobájában", majd hozzátette, hogy valószínűleg ennek köszönhetően ők sem kérhetnek majd havidíjat a játékukért. "Nem hiszem, hogy bárki csinálhat előfizetéses MMO-t, mert mindenkinek, aki csinálna, már van előfizetése a WoW-ra," - mondta Max Shaefer.

Azóta történt

Előzmények