Day One

A Yesterday iOS-es debütálása után a spanyol Pendulo Studios rögtön el is kezdte tervezni a következő, "korrupcióról, könnyen szerzett vagyonokról, erkölcstelenségről, politikáról, halálról, DRM-ről és egyéb modern kori átkokról" szóló kalandjátékát, a Day One-t. Azonban a szokásostól eltérően nem a klasszikus finanszírozási modellt választották, hanem a jelenleg népszerű crowdfunding-ot.

A Day One főszereplője Ethan Grant, egy újságíró, aki megtudja, hogy egy halálos betegség miatt mindössze egyetlen napja maradt az életből. Azonban, amikor hazaérkezik, egy rejtélyes gyógyszerre lel, a következő üzenettel: "Ez még 24 órával meghosszabbítja az életét. Jöjjön el Párizsba. Ne aggódjon, majd mi megtaláljuk".

A Day One-tól ugyanazt a magas minőségű szintet várhatjuk el, mint a Pendulo korábbi játékaitól, de folytatni fogja a Yesterday által elkezdett komorabb, sötétebb vonalat. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a játékban egyetlen aprócska poén sem lesz, mindössze komolyabbak és kevésbé könnyedek lesznek, mint a Runaway-szériában vagy a The Next Big Thing-ben fellelhetőek. Ebben a szarkasztikus komédiában Ethen példaképe Ambrose Bierce, és az ő cinizmusa teszi lehetővé, hogy "a játék egyszerre legyen humoros és komoly".

A Day One az a stúdió előző projektjeitől eltérően crowdfunding révén kerül finanszírozásra, a Pendulo azonban nem a híres Kickstarter-t választotta a projekthez, hanem a feltörekvő Gamesplanet Lab-ot. A cél 300,000 euró összegyűjtése szeptember 9.-ig. A különböző mértékű felajánlásokért járó "jutalmak" a DRM-mentes letöltéstől, az autogrammal ellátott exkluzív ajándéktárgyakon át egészen a madridi egyetemi képzésig terjednek.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor fog megjelenni a kész termék, ez függ többek között attól, hogy mennyi pénzt szednek össze a projektre. A projekt weboldala itt érhető el.