Elhunyt Steve Jobs

Sajnos megdöbbentő hírrel kell kezdenünk a napot. Az Apple megerősítette miszerint Steve Jobs 56 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt. Jobs sokáig küzdött a rákkal, 2009-ben hosszú szabadsága idején májátültetést végeztek nála. Azóta visszatért az Apple-höz, de a közelmúltban átadta a stafétát Tim Cook-nak. Az elmúlt napokban már ő vezette az iPhone 4S bemutatását.

Jobs tevékenysége az Apple-nél hatalmas sikereket hozott a cégnek, '96-os visszatérése után bevezette az iMac-et, megújította az operációs rendszerüket, 2001-ben bemutatta az iPod-ot és a hozzá kapcsolódó iTunes-t, amik alaposan felkorbácsolták a zeneipar állóvizét. 2007-ben jött az iPhone, ami máig tartó lendülettel az okostelefonok etalonjává és státuszszimbolummá  vált. A később bevezetett iPad pedig lényegében megteremtette a táblagépek piacát.

Nagyon sokat köszönhet az Apple, és rajtuk keresztül mi is Steve Jobs-nak! Őszintén sajnáljuk, hogy már nem lesz alkalma valami forradalmi eszköz bemutatására. Nyugodjék békében!

Azóta történt