Jól megy az Activision-Blizzardnak

Nem csak az üzleti év szerint különböznek a nagy átlagtól hanem a jelenlegi helyzetük is egész más képet fest le, mint például a már említett EA esetében vagy akár a THQ-t is ide vehetjük. Míg az utóbbi két kiadó igencsak komoly veszteségekkel számolhatott a március 31-én lezáruló üzleti évük végén (előbbi egymilliárd dollár, utóbbi közel félmilliárd dollár veszteséget hozott össze), addig az Activision-Blizzard első negyedéves mérlege jól alakult, ez számokkal kifejezve annyit tesz, hogy a 981 millió dollár bevételhez 179 millió dollár nyereség társul.

Sikerükhöz nagy mértékben hozzájárult a Guitar Hero, amihez mára már több mint 34 millió tracket töltöttek le a játékosok, de természetesen a Call of Duty sorozat is kivette a részét, amiből jelenleg két rész is komoly sikereket ér el, és akkor még meg sem említettük a WoW-ot.

A jövő is jónak igérkezik a kiadónak, hiszen olyan játékok vannak a tarsolyukban mint a Blur, a Bizzare legújabb autós csodája, új Tony Hawk vagy a DJ Hero és a már említett Modern Warfare 2, ami a jelenlegi állás szerint mégiscsak Call of Duty lesz.

Szerintetek mi a titkuk?