Wii U hírek: Géphez kötött Network Account, 5 GB-os firmware frissítés

A Nintendo nemrég bejelentette, hogy az új Wii U konzolokon aktivált Nintendo Network Account csak és kizárólag arról a gépről lesz elérhető, ahol azt létrehozták. Ergo, sem másik konzolról, sem pedig PC-ről nem lehet majd bejelentkezni fiókunkba, csakis arról az egyről. A Nintendo elmondása szerint ez egyszer majd megváltozik, onnantól kezdve a később megjelenő Nintendo konzolokon és PC-ken is élni fog ez a lehetőség.

A Nintendo hivatalos oldalán is olvasható az alábbi idézet:

  • An existing Nintendo Network Account can only be moved to a new user on the same console where the account was originally created.
  • It is not possible to log in to your existing Nintendo Network Account on a different system.

Vagyis egy, már létező Nintendo Network Account-ot másik személy csak úgy használhat, ha maga a gép közben ugyanaz marad, amin létrehozták. Valamint egy másik gépről nem lehet belépni a már meglévő Network Account használatával, csak azon, ahol létrehoztuk profilunkat. Ebben az a legrosszabb, hogy amennyiben a vadonatúj konzolunkkal bármi történik és felmondja a szolgálatot, minden addigi eredményünk elveszik.

Egy másik érdekes hír szerint Amerikában már a megjelenés második napján feltörték a Nintendo Wii U-t, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy erről egy rendszerhiba tehet. Aki ugyanis elég ravasz volt, az hozzáférhetett a Miiverse adminisztrációs felületéhez, ehhez csak pár, érintőképernyőn lévő gombot kellett egyszerre megnyomnia. A NeoGAF oldalán erről olvashattok egy rövid összefoglalót, ám ez mostantól kezdve nem aktuális, hiszen nem sokkal azután, hogy erre fény derült, a Nintendo kijavította az említett hibát, így innentől kezdve nem fognak működni az ott leírtak.

Egy újabb keletű Wii U hír pedig, hogy a konzolhoz minden új felhasználónak le kell töltenie egy közel 5 GB-os update-et, ami akár órákba is telhet. Ráadásul ha kilépünk, vagy bármilyen egyéb okból megszakad a frissítés menete, dobhatjuk a kukába vadonatúj konzolunkat. Erről egyébként a Twitteren egy figyelmeztetést is közzétett egy illető, hozzátéve, hogy sehol egy figyelmeztetés, vagy egy gomb, amivel meg lehetne szakítani a frissítést. Ez egy automatikus folyamat, amely akár több órát is igénybe vehet, és amennyiben nem figyelünk, könnyen kukázhatja vadonatúj konzolunkat.

Azóta történt

Előzmények