Oculus Rift támogatás az ETS 2-ben

A cseh SCS Software által készített, PC-exkluzív Euro Truck Simulator 2 nevű kamionszimulátorhoz múlt héten megjelent az 1.9-es javítócsomag, amely több nagy újítást vezet be.
Első körben a teljesen újraírt mesterséges intelligenciát lehet felhozni. A friss A.I. rendszert kb. másfél évvel ezelőtt kezdték el hegeszteni, még a játék megjelenése előtt és most végre révbe ért. Ezáltal számos, eddig bosszúságokat okozó jelenségeket sikerült korrigálni. Például a gép által irányított járművek megfelelően képesek kikerülni bennünket, egy koccanás után nem rostokolnak órákig a kereszteződésben alaposan megnehezítve ezzel az útvonalat, illetve kanyarodásnál most már az első kerekek elfordulnak. Ezek sok játékosnak ugyan talán nevetségesen hangozhatnak, de a program szempontjából ez egy jelentős előrelépés. Az új A.I. rendszerről egyébként készült egy remek videó, amelyet az SCS saját, hivatalos blogján is közzétett:

A 180 MB-os javítócsomag (kumulatív csomag esetén 670 MB) bevezeti a VR támogatást az Oculus Rift személyében. Ha a játékos ki szeretné próbálni a játéknak ezt a módját, akkor az indítási paraméterekhez meg kell adni a -oculus kapcsolót. Az SCS itt megjegyezte, hogy ezt a funkciót a jövőben tovább fogják fejleszteni.

Természetesen a felsorolt dolgok csak egy kis részét képezik az 1.9-es csomag tartalmának, ezeken felül jóval több módosítás történt a játékban. A változtatási listát itt lehet megtekinteni, illetve magát a javítócsomagot is ugyanerről az oldalról lehet letölteni. Értelemszerűen a játék steam-es verziójánál erre nincs szükség, hiszen a Steam kliens automatikusan aktualizálja a programot.

Előzmények