PS Vita TV: Nyugaton is igény lenne rá

Nemrég mutatta be a Sony a PlayStation Vita TV nevű készüléket, melynek segítségével a PS Vita cartridge-eket a TV-re kötve is tudjuk játszani, vezeték nélküli kapcsolat segítségével streamelhetjük a másik helyiségben lévő PlayStation 4 képét, valamint TV-s szolgáltatásokat is nyújt. A készülék ezen kívül lejátssza a PSP és PS One játékokat is, az általa nyújtott kép felbontása pedig 1080i, 720p és 480p is lehet.

A Sony vezetője, Shuhei Yoshida akkor elmondta, hogy a PS Vita TV egyelőre csak Japánban fog megjelenni, a nyugati piac számára a későbbiekben lesz hozzáférhető. Nemrég viszont kiderült, hogy a készülék iránt sokkal nagyobb az érdeklődés Amerikában és Európában, mint azt a Sony várta. Yoshida elmondta, hogy mielőtt megjelenhetne a nyugati piacon is a PS Vita TV, meg kell vizsgálniuk az itt rendelkezésre álló szolgáltatásokat és környezetet, valamint, hogy ők ezeket mivel tudnák kibővíteni.

Amint mindent kellőképpen áttanulmányoztak, akkor hozzák meg a döntést, hogy elérhetővé teszik-e a PlayStation Vita TV-t Európában és Amerikában is, vagy marad kizárólag a keleti piacon.

Azóta történt

Előzmények