PSP Go - kevesebbet többért?

A Wedbush Morgan Securities elemzője, Michael Pachter azzal vádolja a Sonyt, hogy az októberben megjelenő PSP Go-ra kiszabott 250 $-os ár (nem beszélve a minket sújtó 250 €-s árcímkéről) irreálisan magas. A szakember a gametrailers.com-nak nyilatkozva egyenesen lehúzásról beszélt, azon megfigyelésére hivatkozva, mely szerint a PSP 3000-es szériájának gyártási költsége magasabb, mint a PSP Go-ra vonatkozó összeg.

"Az UMD meghajtó többe kerül, mint 16 GB flash memória, vagyis az új gépet olcsóbban lehet legyártani, az ára mégis 80 $-al több. Ha az eladások nem felelnek meg a várakozásoknak, akkor nyilván be fog következni egy áresés, de még így is elmondhatjuk, hogy többet keresnek az új modellen, mint a legutóbbi típuson."

Pachter szót ejtett még a digitális terjesztésről is: "a PSP Go az UMD elhagyásával szakít az eddigi hagyományokkal, ugyanakkor a Sony továbbra is támogatja a korábbi gépeket - a viszonteladók legnagyobb örömére." Vélekedése szerint az elkövetkező 10 évben a digitálisan terjesztett játékok az összeladások felét fogják kitenni, ennek a trendnek egy markáns (és drága) megnyilvánulása a PSP Go.

 

 

PSP Go

Azóta történt