Új Star Wars trilógia érkezik

Ha valaki esetleg azt hitte, hogy nem érheti semmilyen meglepetés a mai mozis világban az azt hiszem jó nagyot tévedett. Minket legalábbis szinte arculcsapásul ért a hír, hogy a Disney 4,05 milliárd dollárért (közel 875 milliárd forint) megvásárolta a Lucasfilmet és vele együtt a Star Wars jogokat is.

Ezt pedig rögtön követte a bejelentés, hogy érkezik a Star Wars 7 majd pedig a 8 és a 9 is. Vagyis egy teljesen új trilógia készül. A hetedik rész valamikor 2015-ben kerül a mozikba.

A Lucasfilm és a Star Wars mellett természetesen még nagyon sok minden jár azért a 4,05 milliárd dollárért. A Disney megkapta az Indiana Jones jogokat, az Industrial Light & Magic, Skywalker Sound és a LucasArts stúdiókat és természetesen minden kapcsolódó jogot.

A Disney elmondása szerint terveik szerint mindenki marad a helyén, legalábbis a Lucasfilm esetében. A cél pedig egy új generációs trilógia elkészítése. Lucas viszont leszögezte, hogy ebben már nem vesz részt, a feladatokat már a fiatalabb generáció veszi át.

Azóta történt