-
GAMEPOD.hu
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
Sosem szoktam lelocsolni vízzel. Szépen elparázslik füstölés nélkül. Van nekem is olyan fehér begyujtós kockám, télen a csempekákyhánák azt használom.
Pár éve vettem begyujtó kéményt is de azt sem használom
Nekem a grillezés nem arról szól hogy csak "kaja" legyen az asztalon. Nálam az, egyféle kikapcsolódás és rá szánom az időt-napot. A hasogatott keményfa "pálcikákból" jengát rakok és a fölé pedig a szenet.
Telefon kikapcs, közben lecsúszik egy két hideg sör🍺... -
Essejó
Topikgazda
válasz spiky03 #2397 üzenetére
Kezd azzal, hogy a régi samotot kiszeded, és új samotot raksz be helyette. Előtte eldöntheted, hogy a sütőt benthagyod, bár akkor kicsi helye lesz a parázsnak. A sütő ajtót én tuti bent hagynám. Raknák mögé egy kellően vastag samot lapot. Ami felforrósítva a parázzsal majd azt lekotorva két oldalra, príma pizza sütő lap lenne.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #2401 üzenetére
El teccett téveszteni a ház számot! Hol írtam én bármiféle vízzel locsolást?
Egyébként meg tudtommal te egyelőre grillezel, én meg Low&Slow füstön sütök. Nálam a 4-6-8 órás sütések nem ritkák. Na ez az igazi életforma.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
ambushka
aktív tag
Pénteken jött meg a Kamado, szombat reggel 4kor gyújtottam be a grillt, hogy megtanuljam beállítani a hőt, stb.
Mire rájöttem hogyan kell fixen 140 fokos tartományban tartani és megsült a Luciusz féle St. Louis cut bőven dél volt
De imádtam a folyamatot és nagyon finom lett
PSN ambushka8989
-
lemmy71
Topikgazda
[Telefonom írtam és valószínűleg benne hagyta az előző választ, a vízzel locsolássál kapcsolatban.]
Amúgy visszatérve az eltöltött időre és életérzésre, az hogy grill vagy lassú sütés teljesen mindegy.
Ez a dobjunk fel egy szelet húst a rácsra és gyorsan burkoljunk valamit, ez nálam nem opció, akkor megsütöm a konyhában.
A grill begyujtása és felfűtése sem kis feladat nálam. El tudok vele szöszmötőlni másfél két órát is Kivaligatom a fát, szép egyenletesen felhasogatom stb ... és akkor a hús előkészítéséről nem is beszélve.
3 kg faszén vagy 4 kg brikett a rácson, felfűtés után 3 - 5 órán át stabilan használható. De volt már olyan hogy éjfél körül, rádobtunk egy két lapát szenet mert éhes lett a társaság. Szóval egy félnapos program a grillezés nálam 🍗🍺 -
modflow
veterán
Itt kérdezhetek nem barkács témában?
Szeretnék vásárolni egy grill kocsit.
Ebben van valakinek tapasztalata?
Erről mi a véleményetek?
[Grillkocsi] -
Essejó
Topikgazda
válasz modflow #2409 üzenetére
Ez igazándiból smoker, az az nem grillezése való. Hannem Low&Slow BBQ-ra. Az az alacsony hőfokon lassan füstön sütésre.
Illetve ha ilyet veszel akkor ha nem akarsz hagosan és rondán beszélni. Akkor a faszén rácsot kicseréled egy hasonló méretű Expandált lemezre, ugyanis a rács közein az apróbb faszém lehullik alulra és mem kap a parázs normálisan levegőt alulról.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz modflow #2411 üzenetére
Ma voltam a praktikerben és szinte ugyan azt láttam amit te linkeltél, csak a neve volt más.
Alaposan megnéztem, mivel érdekelt hogy milyen is igazából. Ugye képen egy "masszív komoly smoker" formája van, de élőben jött a hidegzuhany.
De most inkább hagyom az értékelést.
Mivel te grillezni szeretnél, így enged el ezt a szerkezetet.
Inkább valami ilyesmiben gondolkodj. Egy két fórum társnak van már hasonló és elégedettek a szerkezettel. Olvass vissza egy kicsit, nézd meg a véleményeket
Vagy egy ilyen ha a hengeres formák jobban tetszenek. De ez is egy vékony "bádog" kasztni, szóval nagy csodát ne várj tőle.
Viszont grillezni flekkenezni ebben is lehet.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok
Szeretnék egy kis útmutatást kérni. Nagyon szeretjük a grillezett csirkemellet, illetve különféle kolbászokat. Általában elektromos kontakt grillbe szoktam elkészíteni őket, de van egy kis picike asztali gömbgrill is de azt jó ideje nem használom.
Szeretnék a közeljövőben szintet lépni minden téren. Másik amit nagyon szeretek az a pulled pork. De sajna az otthoni cuccokkal felejtős nekiállni. És akkor az útmutatásra innen lenne szükségem.
2 dolgot néztem ki.
- Egy normális 57-es Weber gömbgrillt
- Masterbuilt GS 560A Masterbuilt 320 környéke, és tudom hogy azzal a legegyszerűbb a BBQ, mert a digitális hőfokszabályzás segít 8-10 órán át is tartani a hőfokot ugyanannyin.
A Weber gömbön mondjuk egy kezdő számára mennyire nehéz megtanulni tépett húst csinálni? Mennyire nehézkes adott hőfokon tartani a grill belsejét szintén 5-10 órán át?
Láttam hogy vannak gyártók akik kínálnak kész ventis cuccot amit be kell építeni és segíti a légárammal a hőfokot tartani. Az Inkbird-től láttam ilyen terméket.
Nagyobb részt maradnék a kolbászoknál meg “kisebb” húsoknál, de néha azért jó lenne vele egy Pulled Porkot csinálni.
Erről a Masterbuiltről sok jót olvastam, kérdés hogy amire nekem kell megéri-e jobban mint egy Weber gömbgrill?Köszönöm szépen a segítséget!
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz soldi3r #2415 üzenetére
Egy kamado sokkal jobb egy kezdőnek mint mondjuk egy Masterbuilt GS560? Illetve azt néztem hogy elég nagy az árkülönbség a kamadok között. Konkrétan 100k-1m-ig nagyon sok gyártónak van terméke. De nekem ez a 300-350 környéke lenne ahol maradnom kellene.
iPhone 13 Pro Max
-
Essejó
Topikgazda
válasz jozsi252 #2414 üzenetére
Kérdés, hogy mennyivel olcsóbb a Weber? A Masterbuild az mondhatni hülyebiztos. Beöntöd a szenet berakod a füstölő fát, meggyújtod, beállítod a hőfokot, és amint eléri berakod a húst. A tűzzel nem kell foglalkoznod tobább, azt elintézi maga. A Gömb grilleknél általában szemérmesen kimarad a videókból az a rész ahol kb fél - egy óránként rak szenet a tűzre. Aztán ha grillezel akkor a teljes tűztérben lehet parázs a gömbben. Pullednél csak az egyik oldalon, talán a Weber árul is ehhez ilyen féloldalas parázstartót. A másik oldalra teszel egy vizes tálat, benne forró vízzel és affölé teszed a husit. A gömb grillnél jó ha a rács két szélén felnyitható, hogy szenelésnél ne kelljen a komplett rácsot húsokkal együtt leszedni. Nézegess Yt videókat a gömb grill használatáról, tengeteg van.
Mondjuk azt kétlem, hogy a Masterbuild ben elfér 4 tábla oldalas vagy 8 csirke, ha csak nem spéci tartóra téve.
Végső soron neked kell eldönteni, hogy mennyit vagy hajlandó kiadni rá. Én valószínűleg a Masterbuildet választanám. Bár valószínű, hogy ezzel nem ért mindenki egyet, mert végül is a grillezés lehet egy egésznap ott ülök és piszkálom rakosgatom a tüzet tipusú életérzés is, miközben legurítok egy tálca sört. 😀[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
pitiless
senior tag
57-es Weberem van. Nem kell rá rakni, megcsinálja a kígyót (snake method) és 12-16 órán keresztül egyenletes hőfokot tart. Csináltam 47-esben és 57-esben is. Egy MasterTouch 57-es 145e most, lehet kapni hozzá egy rakás kiegészítőt (pl. Dutch oven, heat controller, pizza kő). A titka talán annyi, hogy pulled porkhoz én mindig Weber brikettet használok. Az aldis, lidl-ös verziók alkalmatlanok erre.
-
Essejó
Topikgazda
-
ambushka
aktív tag
válasz jozsi252 #2414 üzenetére
Ha esetleg budapesti vagy, vagy a közelben laksz agglomerációban én elmennék a helyedben Luciuszékhoz a picigurmanba, kamadotol kezdve Weberes gömbgrilleken át mindenük van a boltban is és rendkívül segítőkészek.
Én tőlük vettem a kamadot, összeállítottak egy kezdő pakkot, zseniálisak a rubjaik és szószaik is, és hát tudjuk, hogy Luciusznak lehet hinni, ha BBQ-ról beszél
Egy órát ott voltam és csak ittam a szavait.
PSN ambushka8989
-
need
addikt
válasz jozsi252 #2414 üzenetére
Hogy csak én is bele vau-vau..
Én ezt mérlegeltem hogy egy szezonban hányszor is fogok sütni..?
Én kicsit túlzásnak találtam akkor hogy a sütögetés arra a pár alkalomra 500-as történet legyen. Én választásom ezért esett [erre] és a harmadik szezont tolom...A másik dolog.. most durván nagy a Kamado Hype és olyan az egész mint ha csak az létezne.. már csak elvből se venném meg.. de ez az én véleményem..
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
lemmy71
Topikgazda
Én is ismerek valakit, aki ilyen töltényszmokerrel kezdte. Jó pár hazai és külföldi találkozón komoly elismerést is kapott.
Mostanra már kinőtte és ha jól emlékszem akkor egy ilyet újított be. Persze mellette ott van a kicsi is, így a versenyeken több mindez tudnak csinálni. -
Ezekiell
veterán
A pork és a brisket remekek (a pork nálam nagyon sűrűn előkerül a Meat Church rubok mellett), szárnyasra a Balu-t jobban szeretem.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
Új hozzászólás Aktív témák
- USB to S/PDif konverter a modern RIAA, elektroncsövekkel
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem lesz idén Nothing Phone (3)
- EA Sports WRC '23
- Hardcore café
- Nem egyedül érkezett a OnePlus 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- Gyönyörű autómatricák azonnal gyors országos kiszállítással! PH-soknak 30% kedvezmény!
- Prémium autómatricák kedvező áron! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Arlo Smarthub VMB4540 Féláron!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs