- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Dark Souls sorozat
- EAFC 24
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gran Turismo
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Diablo IV
- World of Tanks - MMO
- Előzetes élménybeszámolókon az Elden Ring: Shadow of the Erdtree
-
GAMEPOD.hu
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
Egyszerű könnyedén és gyorsan elkészíthető pácolási recept mustár és majonéz nélkül, kezdő grillezőknek ajánlom. Természetesen felhasználhatók más fűszerek is, az ízeknek csak a fantázia szab határt.
Hozzávalók
8 – 10 szelet cirka 1.5 - 2 centi vastag csontos tarja én a zsírosabbakat kedvelem
3 fej vörös hagyma
1 db erős zöldpaprika
2 csomag magyaaros varázspác
1 csomag flekken fűszerkeverék
fél csomag grill páckeverék
fél csomag barbecue fűszersó
1 citrom
0.5 liter étolaj
Elkészítés
A felszeletelt tarjákat átmosom, majd egy olyan edényre teszem amin lecsöpög a véres víz. A hagymát megpucolom és vékony karikákra szelem, akár tehetünk közé egy lilahagymát is, a megmosott zöldpaprikát is vékony szeletekre szeljük a magot és a belső részt benne hagyjuk. A por alakú pácokat egy tálkába öntjük és összekeverjük, majd hozzá adjuk a varázspácot és jól elkeverjük, először egy kicsit csomós de alapos keverés után egy kellemes masszát kapunk. A lecsöpögött húsokat kés fokával átütögetjük egyszer, nem klopfoljuk. Kevés citromlevet csöpögtetünk a húsokra és kézzel átdörzsöljük, majd ezután a megkevert masszából egy diónyit teszünk a hússzeletre és jól bedörzsöljük mindkét oldalát. Keresünk egy edényt, amiben a húsok kettesével hármasával emeletesen elférnek, én erre egy kiürült nápolyis műanyag vedret használok. Az edénybe teszek hagymakarikákat majd rá a bekent húst arra jöhet húsonként 2 – 3 szelet zöldpaprika utána egy kis olaj, majd megint hagymakarikák hús és így tovább. Amikor bent az összes hús egy kicsit megnyomkodhatjuk hogy az olaj feljöjjön. A zöldpaprikától nem kell megijedni, nem lesz tőle erős csípős a hús. Majd alaposan lefedjük és mehet a hűtőbe, 2 – 3 óra múlva már süthető, akár faszénen tárcsán vaslapon vagy serpenyőben esetleg tepsiben. Amikor kiveszem a húst a pácból akkor a sűrű pácanyagot hagymát paprikát egy villával lehúzom hogy ne égjen rá. A leszűrt pác olaját is használhatjuk sütésre. Ha nem fogy el egy sütésre, a páclében a nyers hús a hűtőben 3 – 4 napig eláll.
Aki az extra puha omlós husit szereti annak ajánlom hogy tepsiben a sütőben süsse meg. A tepsibe óntök egy kis leszűrt pácolajat majd szorosan egymás mellé a húsokat teszem, arra vastagon szeletelt hagymakarikákat teszek, utána fél centire vágott krumpli karikákat megforgatok a maradék pácoljban és azzal befedem a húsokat és a hagymát. A maradék olajat rácsorgatom és az egészet befedem szeletelt bacon szalonnával, majd a tepsit jól lefedem alufóliával, cirka 1 orráig sütöm 230 fok körül az utolsó 5 – 10 percre leveszem a fóliát hogy piruljon a szalonna.
Jó étvágyat[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- E-roller topik
- Apple notebookok
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Gyönyörű autómatricák azonnal gyors országos kiszállítással! PH-soknak 30% kedvezmény!
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen